gedragstraining

Gedragstraining

Of het nu gaat, om de kleine dingen, of juist grote problemen.


Ook honden verdienen een kans! Opvoeden is beter dan dresseren.


Gedrags training aan huis

Honden en gedragsproblemen, we zien het helaas te vaak om ons heen.


  • Honden die uitvallen naar andere honden e/o mensen.
  • Honden die een overmatige angst hebben voor diverse dingen.
  • Honden die zodra, de baas van huis is, het hele huis verbouwen.
  • Honden die niet in auto’s durven, of naar bepaalde plekken durven te gaan.


En zo zijn er nog veel meer dingen die het leven van een hond en zijn baas onaangenaam kunnen maken.

Soms zijn er gedragsproblemen die erg ver gaan en schrijft de dierenarts zelfs medicatie voor.

Maar… medicatie alleen lost het probleem niet (volledig) op. Het beste kunt u, aanvullend op de medicatie, een gedragstraining volgen met uw hond.


De trainingen die wij bieden vinden plaats bij u aan huis. Voorafgaand aan de training wordt tijdens een uitgebreid gesprek met de eigenaar gekeken het probleem besproken. Daarbij observeren wij ook direct hoe het baasje zelf, in zijn eigen omgeving, met deze problemen en met de hond omgaat. Aan de hand van deze analyse kunnen wij eigenaar en hond samen gedegen begeleiden.


Waarom gedragstrainingen aan huis? Puur om het feit dat op een de hond hondenschool vaak een ander gedrag laat zien, of omdat mensen niet worden toegelaten op een hondenschool.


De meeste problemen zijn van hiërarchische aard.

De mens vermenselijkt de hond vaak en geeft de hond niet de leiding die hij nodig heeft. Hierdoor zal de hond de leiding overnemen en ontstaat er al snel ongewenst gedrag.


Als men hier dan ook nog eens verkeerd mee omgaat, zal het probleem verergeren. De verhalen van vele hondenscholen, die dan zeggen “ja maar dit ras staat er bekend om”, of “uw hond is niet te redden” zijn in onze ogen slechte scholen. Iedere hond heeft zijn eigen gedrag en handelt naar het soort / gebrek aan leiding cq begrip en stabiliteit die hij krijgt vanuit de eigenaar.


Let wel; sommige gedragsstoornissen kunnen worden veroorzaakt door ziekte van de hond, hiervoor geldt dan uiteraard ook een andere manier van behandeling!

Voor vragen over een consult kunt u ons mailen. De prijs voor een consult wordt per probleem bekeken, voor meer informatie over gedragstraining aan huis kunt u contact met ons opnemen.